Life

Life

To think or not to think

Kan je soms ook teveel over iets nadenken?
Ik denk het wel, zeker als het betekent dat je daar dan ook weer teveel over gaat praten.
Soms moet je gewoon het leven beleven en dóen, in plaats van alles platberedeneren.
En ik denk dat die tijd nu wel is aangebroken. Ik merk dat ik er geen energie meer uit haal en dat ik er zelfs af en toe meer van ga twijfelen en ongelukkig er van wordt.
Als je over een onzekere situatie praat dan zijn de eventuele uitkomsten eindeloos en dat merk je ook aan de gesprekken die daardoor ook eindeloos worden. En nooit durft men te praten over de positieve uitkomsten, uit angst iemand teveel hoop te geven.
Maar, uiteindelijk ga ik natuurlijk wel voor die positieve uitkomst, dat is waar ik (we) zo keihard voor aan het werk zijn. En dat vergeet ik soms wel eens omdat ik me zo vaak bezig hou met alle eventuele negatieve scenario's. Het zuigt energie en het leven is stukken minder leuk dan het zou kunnen zijn. In plaats van me te verheugen op iets maak ik me constant zorgen over de negatieve kant ervan die ook zou kunnen gebeuren, zo roep je het bijna over jezelf af.
Ik denk dat het belangrijk is dat ik me er op ga richten het leven wat lichter in te zien, zelfs al is het niet echt heel licht nu, het heeft geen zin om een situatie die onzeker is nog zwaarder te maken door alle doemscenarios te gaan overbelichten.
Dus, genieten van hetgeen wel leuk en positief is en niet meteen allerlei dingen bedenken die de leuke dingen zwarter kunnen maken.
Minder nadenken, da's ook zo wat, hoe doe je dat dan?
Afdwingen denk ik, jezelf bezig houden.
En lol hebben :)