Life

Life

Kind aangeboden?

Soms lees je van die berichten over dieren waar je haren recht van overeind gaan staan.
Ik denk dan wel eens bij mezelf, 'wat als het om mensen ging?'
Het is absoluut onwerkelijk hoe wij mensen soms denken te kunnen omgaan met levende wezens.
Dus ik dacht, ik ga zo'n bericht eens echt ombouwen.
En dan krijg je dit:

Kind aangeboden op executieveiling


ZOETERMEER – Op een executieveiling in Zoetermeer wordt woensdag een opvallend item aangeboden.
Tussen de inboedel van een schuldenaar staan niet alleen hanglampen, een keukenmachine en een kleurentelevisie, maar ook een kind.

De kans is klein dat de huidige eigenaar voor die tijd nog met het geld over de brug komt, zegt de eigenaar van Gerechtsdeurwaarders Over de Vest, die de veiling organiseert. Het kind kan dus worden meegenomen door de hoogste bieder.

Volgens de deurwaarder gebeurt het ongeveer 10 tot 15 keer per jaar dat er beslag wordt gelegd op een kind.
“Maar meestal wordt er daarna alsnog betaald. Dat is natuurlijk ook de doelstelling.”

Dat een kind echt wordt geveild, komt volgens hem minder vaak voor. Maar uitzonderlijk is het niet. “Gisteren hebben we nog twee pubers geveild.”
Nee, niet iedereen geeft evenveel om dieren, hoeft ook niet, Ik geef over het algemeen niet zo om kinderen. Maar, dat wil niet zeggen dat ik er niet alles aan zou doen alles wat leeft te respecteren.
En indien nodig onderneem ik alle actie die nodig is om een kind of dier in veiligheid te brengen, ervoor te zorgen dat het een goed leven heeft en ga zo maar door.

Lees hetzelfde artikel maar dan in plaats van 'kind' het woord 'hond'. En stel je dan eens voor hoe zo'n dier volledig afhankelijk is van de 'goedheid' van de mens. Zonder enige inbreng afwachtend waar het heen zal gaan, niemand die onderzoekt of de kopers geschikt zijn, waar ze het beestje voor gaan 'gebruiken'. Het kan namelijk ook een aashond worden als het pech heeft. Dan wordt het beestje gebruikt als aas voor vechthonden die het in stukken zullen scheuren, leidend naar een pijnlijke en wrede dood, of nog erger, geen dood. Of iemand die domweg een leuke cadeautje wil kopen met de kerst voor zijn kinderen, niet erbij nadenkend hoe eenzaam een hond is als het 8/9 uur moet wachten tot het weer eens wat aandacht krijgt.
Deze vorm van argeloosheid is stuitend.
En ja, ik weet dat vele kinderen ook in belabberde situaties zitten. Het zijn beide afhankelijke groepen die we met onze argeloosheid en domheid onuitsprekelijk veel verdriet en pijn doen.
We hebben nog veel te leren.